Søk
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

KILIMANJARO

En tur til fantastiske Kilimanjaro, Afrikas tak, er en opplevelse for livet.

OM TUREN

Kilimanjaro 2018

I august 2018 arrangerer vi ny tur til KIlimanjaro. Det 5 895 meter høye fjellet krever ingen klatreerfaring, men at du er i relativt god form.

"Når du har jobbet i mange dager for å bestige et fjell som Kilimanjaro – så kan det nesten være et antiklimaks når du topper ut. Jeg ville ganske fort ned igjen fordi jeg følte meg dårlig og var påvirket av høyden. Men så rettet jeg blikket mot horisonten, og det var da jeg oppdaget at hele Afrika lå under mine føtter. Storheten med å stå på det høyeste punktet på hele det afrikanske kontinentet er det lite som kan slå", sier Bjørn Sekkesæter i Bergans Turglede.

Denne helt spesielle følelsen kan du oppleve med oss i august 2018. Den og mye mer. For det å bestige Afrikas høyeste fjell er en unik og utrolig variert tur. På grunn av den spesielle kombinasjonen av høyde og nærhet til ekvator, kan klatrere oppleve nesten alle klimasoner og værtyper på vei til toppen.

DESTINASJON

Kilimanjaro er ikke «bare» et fjell. Mastodonten har også et stort belte av skog som befinner seg mellom 1 600 og 3 100 meter over havet. De store variasjonene i både høyde og nedbørsmengde gjør at det finnes en rekke økosystemer her, og mange ulike former for vegetasjon i området. Fjellet har mange dyre- og plantearter. Omtrent 140 pattedyr og over 900 forskjellige typer planter lever her. På veien opp får du oppleve både jungel, regnskog og snødekt månelandskap. 

OM TUREN

Vi flyr fra Gardermoen ned til Kilimanjaro Int. Airport. Her blir vi hentet av vår lokale samarbeidspartner som tar oss til et av hotellene som ligger i Aishi, hvor vi bor den første natten. Tidlig på morgenen dag tre bærer det opp mot nasjonalparken hvor fjellturen starter. Så går det slag i slag de neste fem dagene der vi forflytter oss gradvis oppover på fjellet. Dette gjør vi så sakte som mulig og får god akklimatisering før vi skal gjøre toppstøtet natt til dag seks. Dette blir en lang dag, og etter at vi har vært på toppen beveger vi oss tilbake til siste camp og slapper av litt før vi starter på nedstigningen. Etter totalt sju dager på fjellet er vi nede, og reiser ut av nasjonalparken. De neste dagene fyller vi med å lete etter Afrikas fem store på safari, før vi setter oss på flyet tilbake til Norge. 

SAFARI

Etter fjellturen reiser vi på safari til noen av de flotteste nasjonalparkene i NgoroNgoro naturvernområde. Her finner du den største tettheten av storvilt i verden og vi opplever dyrene på nært hold fra safaribiler. Vi bor på NgoroNgoro Wildlife Lodge og får god tid til å samle tankene fra en tur som definitivt utfyller drømmen om Afrika.

Dagsprogram

DAG 1

Avreise fra Gardermoen på kvelden.

DAG 2

Mellomlanding i Addis Abeba før vi flyr videre til Kilimanjaro Intl. airport. Vi ankommer midt på dagen, og kjører direkte til hotellet vårt. Dette blir en rolig dag der vi forbereder oss til fjellturen i rolige omgivelser.

DAG 3

Dette er dag 1 på fjellturen. Etter en deilig frokost, kjører vi til Machame gate. Her sjekker vi inn i nasjonalparken og gjør siste forberedelser før selve fjellturen starter. Når vi er i gang, beveger vi oss opp gjennom regnskogen fra ca 1800 moh opp til Machame hut på ca 3000 moh.

DAG 4

Denne dagen beveger vi oss videre opp på fjellet, ut av regnskogen og opp i et mer steinete månelandskap. Vi følger en av de mange ryggene oppover, og vil ende opp på Shiraplatået på ca. 3950 moh. Herfra kan vi se fjellet som ruver over oss.

DAG 5

Nå da vi er oppunder 4000 moh skal vi begynne å bevege oss bortover langs sørsiden av fjellet. På vei mot neste camp skal vi en tur oppom Lava tower på ca. 4700 moh før vi beveger oss nedover til Baranco camp som ligger på ca. 3900 moh.

DAG 6

Denne dagen skal vi forsere den berømte Baranco wall, også kalt breakfast wall. Dette er en 200 meter høy vegg med en sti som har noen luftige partier, men den er ikke verre enn at man trygt kan gå uten å bruke tau. Etter at vi har forsert veggen fortsetter vi bortover langs sørsiden av Kilimanjaro bort til Karanga camp.

DAG 7

Fra Karanga camp skal vi ha en kort etappe (3-4 timer) opp til Barafu camp som blir vår «highcamp». Det er herfra vi skal gjøre forberedelser før toppstøtet påfølgende natt. Vi slapper av og lader opp gjennom ettermiddagen og kvelden før vi setter av gårde mot toppen ved midnatt.

DAG 8

Dette blir den lengste dagen på turen, og den starter med hodelykt på, og nok vann og mat i sekken til å kunne gå gjennom hele natta. På vei mot toppen får vi soloppgangen, og når vi når opp til Stella Point (ca. 5700 moh) vil det allerede være dagslys.

Fra Stella Point gjør vi siste delen av turen opp og bort mot selve toppen, Uhuru Peak på 5895 moh. Vi feirer at vi er på Afrikas tak, tar noen bilder og nyter utsikten før vi vender nesa nedover og tilbake til Barafu camp.

Vel nede i campen slapper vi litt av før vi pakker sammen og går ytterligere 800 høydemeter ned, til Millennium camp på ca. 3800 moh. Da har vi vært på tur i mange lange timer, så vi går tidlig til sengs i teltene våre slik at vi er forberedt til siste etappe dagen etter.

DAG 9

Siste dag på fjellturen. Dette er dagen da vi beveger oss ned i regnskogen igjen, og ut av nasjonalparken, ned til Mweka gate. Turen ned tar ca. 4 timer, og nede ved gaten spiser vi lunsj før vi kjører til hotellet vårt for en velfortjent dusj.
Vi skal bo på Kibo Palace, som også vil føles som et palass. Store rom og varmt vann i dusjen føles som luksus etter 7 dager på fjellet. På kvelden nyter vi en bedre middag og forfriskninger i baren.

DAG 10 OG 11

Så er det tid for safari. Etter en rolig frokost kjører vi til Ngorongorokrateret, som er en av de flotteste nasjonalparkene i området. Her tar vi inn på en Lodge på ettermiddagen og har tid til å nyte utsikten utover krateret fra den enorme balkongen på hotellet, og se på solnedgangen før vi går til middag.
Dagen etter starter grytidlig og vi kjører ned i krateret hvor vi får se løver, giraffer og alle de andre dyra som regjerer på savannene og ved innsjøene. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Kibo Palace der vi skal tilbringe siste natten.

DAG 12

Turen er snart slutt, men før vi skal fly hjem har vi tid til å nyte sola ved bassengkanten eller gå på markedet i Arusha. Flyet vårt forlater Tanzania på ettermiddagen, og vi setter kursen mot Europa.

DAG 13

På morgenen dag 13 lander vi på Gardermoen der vi tar farvel med de andre og drar hvert til vårt.

Praktisk info

FERDIGHETSNIVÅ

Det er en fysisk krevende tur til toppen av Afrikas høysete fjell. Selv om det ikke er noe teknisk klatring, er god fysisk form det beste grunnlaget for å gi deg selv best mulig forutsetning for å nå toppen. Vi gir deg selvsagt alt du trenger av kunnskap og ekspertise før og underveis på turen, og har lang erfaring med denne turen. Vi har arrangert turer til Kilimanjaro og Tanzania siden 2011.

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at turen byr på en del tøffe fysiske utfordringer, og de siste to dagene kan oppleves som en test av både psykisk og fysisk utholdenhet. Men da føles det jo desto større å stå på toppen!

HØYDEN

Vi velger å bruke en konservativ oppstigningsplan, og har valgt ei rute der vi bruker seks dager til toppen. Dette gjør vi for at flest mulig skal ha best mulig forutsetning for å lykkes i å nå toppen av fjellet. Mens det på andre ruter er nede i 50 prosent som lykkes med å nå toppen av fjellet, så lykkes rundt 80 prosent av de som velger denne ruta opp. Vi har vært heldige på de turene vi har arrangert tidligere og har fått over 90 prosent av våre deltagere opp på toppen.

For oss er det viktig å sette fokus på at det ikke er noen garanti for å komme seg til toppen av Kilimanjaro. Hvis dette er ditt først virkelig høye fjell, vet du ikke hvordan kroppen din reagerer, og du må være mentalt forberedt på at du kan være blant de som ikke tåler høyden selv om vi legger opp til en moderat oppstigning.

TUREN INKLUDERER:

 • Fly t/r Norge (Gardermoen) - Tanzania
 • Overnatting 1 natt på hotell før fjellturen
 • Overnatting 2 netter på hotell etter fjellturen
 • Overnatting 1 natt i Lodge ifm. safari
 • All transport mellom de forskjellige destinasjonene
 • Alle tillatelser for å komme inn i nasjonalparken
 • Alt av mat og drikke underveis på fjellet
 • Alle måltider på hotellene
 • Teknisk nødutstyr (satellittelefon)
 • Medisinsk nødutstyr
 • Bruk av fellesutstyr (telt og campingutstyr)
 • Safari i Ngorongorokrateret

Og sist men ikke minst, profesjonelle, erfarne, snille og blide guider som skal skape forutsetninger for at alle skal lykkes.

 

TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Visum for å komme inn i Tanzania ($ 50)
 • Tips til lokale guider og bærere etter turen på fjellet. ($ 160)
 • Tips til sjåførene etter safarituren ($ 40)
 • Drikke til måltidene når vi er i sivilisasjonen
 • Personlige medisiner

Utstyrsliste

Det som er viktig å være klar over er at turen til toppen av Kilimanjaro går gjennom mange klimasoner.

Man starter nede i en varm og fuktig regnskog, beveger seg gjennom landskapet oppover på fjellet, og ender opp på toppen av en tørr og kald topp der det godt kan vær full vinter. Derfor må man være utstyrt for det meste av vær, og dette bærer utstyrslista vår preg av.

Hvis du har vært på tur i den norske fjellheimen eller tilsvarende, så vet du hva slags utstyr du bør ha med deg, og en tur til Kilimanjaro er ikke helt ulik. Har du klær og utstyr for en litt regntund høstdag i norske fjell, eller en kald vinterdag på tur i marka, så har du sannsynligvis allerede det utstyret du trenger for denne turen.

Utstyrslista er under konstant revisjon siden det skjer både nyutvikling av utstyret, samt at vi justerer når vi får inn gode forslag til endringer. I såfall gjør vi deltagerne våre oppmerksom på endringene, slik at alle vet hva slags krav vi stiller.

Kilimanjaro utstyrsliste

BESTILL

MELD DIN INTERESSE - KILIMANJARO 2018

Er du interessert i å bli med oss på denne turen, send inn skjema under så kontakter vi deg.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

KILIMANJARO 2018

NOK 45.000,- / person

 • Påmelding: Åpen
 • Antall plasser: 6
 • Lengde: 13 dager
 • Dato: August 2018

MELD INTERESSE FOR TUR TIL KILIMANJARO NÅ

Vår neste tur til Kilimanjaro går juli i 2018 og har et begrenset antall plasser. Meld din interesse nå, før det er for sent!