Søk
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

GRØNLAND

Bli med på langtur over den store isen. Grønland fra vest til øst på 26 dager.

OM TUREN

GRØNLAND 2018

Vårt team har siden 2009 arrangert årlige turer over grønlandsisen, og nå kan du melde deg på din tur. Vi anbefaler å melde seg på i god tid i forveien, gjerne over et år før turen starter. På denne måten har du god tid til å forberede deg både mentalt og fysisk.

ALLE KAN KLARE DET

Vi har sagt at alle som ønsker det kan klare å krysse Grønland. De aller fleste vil klare å trene seg opp i løpet av ett år. Ved å gi deg selv god tid til forberedelser skaper du gode forutsetninger for å lykkes med denne omfattende og krevende turen. 
I løpet av de årene vi har arrangert turer over isen, har vi sammen med deltagerne våre skapt opplevelser og minner som de vil ha med seg resten av livet. Vi ønsker at flere skal få oppleve fantastiske Grønland, og hvis du ønsker å være med oss på tur, er du bare noen få steg unna ditt eventyr.

En tur over Grønland er som å oppsøke eventyret, for så å bli en del av det. Det er en opplevelse for livet, en
tur du aldri vil glemme, og den vil være med å prege deg også etter at den er over.

FRA VEST MOT ØST

Turen går fra vest mot øst, fra Kangerlussuaq til Isortoq. Vi arrangerer vårturene fra vest mot øst da dette gir best forutsetning for å lykkes. Været er mer stabilt på vestkysten og vi starter litt høyere oppe enn når turen går fra øst. Etter at deltagerne ankommer Kangerlussuaq, etter at de har fløyet via København, har vi ett hektisk døgn forran oss. De siste forberedelsene skjer i løpet av dagen, ettermiddagen og kvelden. Påfølgende formiddag er turen i gang, og vi kjører bil opp til brekanten. Her starter den 26 dager lange turen over isen, før vi kommer ned til sivilisasjonen på østkysten, til et lite fangstsamfunn som heter Isortoq. Her tilbringer vi en natt under tak før vi flyr helikopter til Tasiilaq. I Tasiilaq skal vi bo to netter på hotell mens vi reorganiserer oss selv og utstyret. Vi bruker dagene sammen for å bearbeide inntrykk og hendelser fra turen. Deretter flyr vi med helikopter til Kulusuk for så å sette oss på flyet til Island. Her tilbringer vi en natt før vi returnerer til Norge. Noen velger å tilbringe en dag ekstra på Island, og det kan vi anbefale. Et besøk i den blå lagune er utrolig deilig etter at kroppen har vært utsatt for mye hardkjør den siste måneden.

26 DAGER PÅ ISEN

I forhold til andre aktører har vi valgt å bruke noen dager ekstra på kryssingen, da det fort kan oppstå uforutsette ting underveis. Vi ønsker å skape best mulig forutsetninger for å lykkes, og for å følge en plan som er lagt på forhånd. Ved å bruke 26 dager mener vi at forutsetningene er optimale for en flott tur, uten stress og jag, selv om ikke alt går som planlagt underveis. Vår filosofi er at dette er en tur man ikke skynder seg å gjennomføre, men heller tar den tiden som trengs, og nyter øyeblikkene. Vi ønsker ikke å la oss stresse av at vi får dårlig tid mot slutten. Å bli liggende værfast inne på isen er mer behagelig når man vet at man har god tid. I begynnelsen av turen bruker vi litt tid på å la kroppen bli vant til den utfordringen den står overfor, og så øker vi intensiteten etter hvert som vi går oss i form og pulkene blir lettere. Etter ca 11 dager kommer vi til DYE II, som er en etterlatenskap fra den kalde krigen, og som ble brukt som amerikansk varslingsbase i denne perioden. Den står der som en stor koloss og minner oss om det som en gang var. Etter DYE II ligger det drøyt to uker med fortsatt vandring på isen før turen er ferdig.

Praktisk info

KAN DU VÆRE MED?

Klart du kan være med. Vi påstår at alle som virkelig ønsker å gå over Grønland kan klare det. Noen må bruke lengre tid til å trene seg opp, kanskje flere år, men de aller fleste som er i alminnelig god form kan klare å trene seg opp over ett år. Vi har hatt med kvinner og menn i «alle aldere», fra 22 til over 70, men de aller fleste deltagerne er i aldersgruppen 30 - 50+.

FORHÅNDSKVALIFIKASJONER

Du lurer kanskje på hvilke forhåndskvalifikasjoner du trenger? Å gå over Grønland er krevende, og for de aller fleste vil dette være den tøffeste turen de har gjort i sitt liv. Derfor er det en fordel å kjenne til hva det vil si å overnatte ute i telt på vinteren slik at du har noe erfaring med teltlivets gleder og sorger. Når det er sagt så har vi også hatt med folk uten mye erfaring, og det har også gått bra. Dette handler om å skape best mulig forutsetninger for seg selv, og gjennom ett år med forberedelser, er det fullt mulig å bygge opp «uteliggerkompetansen» din slik at du vet at du trives i slike omgivelser.
Sammen med den enkelte deltager prøver vi å finne ut hvilke behov den enkelte har for trening. I de tilfeller vi ser at erfaringsnivået er lavt, anbefaler vi kanskje å vente til påfølgende år med å delta på selve kryssingen.

SAMLINGER

Vi har to obligatoriske samlinger før turen over Grønland. Disse foregår i midten av september året før, og i begynnelsen av mars samme år som turen går.

FORSIKRING PÅ GRØNLAND

Som på andre reiser så bør man ha forsikringene i orden før man legger ut på langtur. En Grønlandskryssing er en tur utenom det vanlige, og det dukker ofte opp spørsmål om hvilke forsikringer man trenger. I dokumentet som du kan laste ned under finner du flere detaljer om hva du bør tenke på.
Gouda reiseforsikring


TUREN INKLUDERER:

 • Barmarkstrening en helg i Hakadal
 • Vintertrening en langhelg på Hardangervidda
 • Teknisk nødutstyr (nødpeilesender og satellittelefon)
 • Medisinsk nødutstyr.
 • Frakt av mat og ekspedisjonsutstyr til og fra Grønland (ikke personlig utstyr)
 • Alt av mat og drikke underveis over isen
 • Lån av fellesutstyr (telt, pulker, osv)
 • Overnatting en natt i Kangerlussuaq inkl. frokost
 • Transport fra Kangerlussuaq til startpunktet
 • Helikoptertransport fra endepunktet til Tasiilaq
 • Overnatting to netter på hotell i Tasiilaq
 • Helikoptertransport fra Tasiilaq til Kulusuk.
 • Alle administrative forberedelser og utfylling av nødvendige papirer, herunder:
  • Søknader til selvstyremyndighetene på Grønland.
  • Obligatorisk ekspedisjonsforsikring.
  • Alle godkjenninger fra politi og tollmyndigheter på Grønland

Og sist men ikke minst, profesjonelle, erfarne, snille og blide guider som skal skape forutsetninger for at alle skal lykkes.


TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Transport til og fra treningshelgene
 • Mat og drikke under treningshelgene
 • Overnatting på vei til og fra Grønland, i Danmark og på Island
 • Middag i Kangerlussuaq og lunch i Tasiilaq
 • Drikke til måltidene når vi er i sivilisasjonen på Grønland
 • Personlige medisiner
 • Spesielle matbehov
 • Fly t/r Norge - Grønland

Utstyrsliste

EN TUR SOM STILLER KRAV TIL UTSTYRET

Godt og riktig utstyr er viktig for å få en bra turopplevelse. En tur over Grønland kommer til å stille store krav til klær og utstyr, og for å holde kulde, vær og vind ute så må man sørghe for å ha med seg rett klær og utstyr.

Vi har gjennom mange år, og i tett samarbeid med de beste utstyrsleverandørene, vært med å utvikle klær, ski og annet utstyr som egner seg til denne turen, og vår utstyrsliste inneholder derfor mange tips om hva som er viktig å legge vekt på når man skal velge utrustning.

Last ned den personlige utstyrslista nederst på siden. Denne inneholder en detaljert oversikt over alt du skal ha med av klær og utstyr.

FELLESUTSTYR

Vi i Bergans turglede stiller med fellesutstyr til ekspedisjonen. Dette inkluderer: Pulker, telt og kokeutstyr, sikkerhetsutstyr til brevandring, førstehjelpsutstyr, satellittkommunikasjonsutstyr og selvfølgelig all ekspedisjonsmat.

Utstyrsliste Grønland

MELD DIN INTERESSE

MELD DIN INTERESSE - GRØNLAND 2018

Går du med en drøm om å krysse Grønland? Turene våre i 2018 er nesten fulltegnet så er du interessert i å være med send inn skjema under så kontakter vi deg.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Grønland 2018

NOK 79.000,- / person

 • Påmelding: Få plasser igjen!
 • Antall plasser: 16
 • Avreise: ca 01.05.2018
 • Retur: ca 31.05.2018

MELD INTERESSE FOR TUR TIL GRØNLAND NÅ

Vår neste tur til Grønland går i mai 2018 og har et begrenset antall plasser. Meld din interesse for turen nå før det er for sent.